Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Ντόγκο Αρτζεντίνο


Σκύλος κυνηγιού - μεγάλου μεγέθους    
Ο Ντόγκο Αρτζεντίνο δημιουργήθηκε ύστερα από διασταυρώσεις αρκετών φυλών και αναγνωρίστηκε το 1973 σαν την μοναδική Αργεντίνικη φυλή. Όλα ξεκίνησαν από τον Δρ Antonio Martinez, ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει ένα κυνηγόσκυλο μεγάλων θηραμάτων, με μεγάλη αντοχή και εξυπνάδα. Πήρε ένα σκύλο που άνηκε στη φυλή Perro de Pelea Cordobes που ήταν απόγονος των πολεμικών σκυλιών Alanos, τον ζευγάρωσε με μεγάλα και πολύ δυνατά σκυλιά όπως  τον Γερμανικός Μολοσσός, τον Γερμανικός Μπόξερ, το Μαστίν των Πυρηνέων, τον Ιρλανδικός Λυκοθήρας κ.α. και πέτυχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σήμερα ο Ντόγκο Αρτζεντίνο χρησιμοποιείται από την δίωξη ναρκωτικών, τους ειδικούς φρουρούς αλλά και την αστυνομία της Αργεντινής.
Είναι ανθρωποκεντρικός, δραστήριος, θαραλέος και με έντονη αυτοπεποίθηση. Γκρινιάζει πιο συχνά απ’ότι γαβγίζει αλλά είναι επιθετικός προς τα υπόλοιπα σκυλιά. Έχει πολύπλευρο χαρακτήρα και παρ’όλο που είναι κυνηγός είναι πολύ στοργικός, υπάκουος και ήρεμος. Η εκπαίδευση στην βασική υπακοή είναι απαραίτητη, και θεωρείται ακατάλληλη φυλή για άπειρους ιδιοκτήτες σκύλων.
Ο Ντόγκο λοιπόν με ύψος από 57 έως 69 εκ. και βάρος από 36 μέχρι 50 κιλά, έχει μεγάλο κεφάλι και στητά τριγωνικά αυτιά. Είναι μυώδες αλλά κομψό σκυλί, με κοντό, πυκνό και κατάλευκο τρίχωμα. Έχει φαρδύ στήθος με ογκώδη ράχη και μακρυά χοντρή ουρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...