Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Ντόγκο Αρτζεντίνο - Dogo Argentino[video]Μέγεθος μεγάλο | Αρσ. 68 εκ. Θηλ. 61 εκ | Βάρος Αρσ. 50 κιλά Θηλ. 40 κιλά
Άλλη ονομασία Argentinian Mastiff
Διάρκεια ζωής
< 13 έτη
Καταγωγή Αργεντινή
Με παιδιά
Με άλλα ζώα
Φύλακας
Ικανότητα μάθησης
Σε διαμέρισμα
Χρησιμότητα Φύλακας - Σωματοφύλακας - Συντροφιάς κατοικίδιο


Περιγραφή
Ο Ντόγκο Αργεντίνο, παρουσιάζει μεγάλη δύναμη, αντοχή και επαγρύπνηση. Θα μπορούσε κάλλιστα να συγκριθεί με ένα κυνηγόσκυλο καθώς διακρίνεται για την γρηγοράδα και την ευκινησία του. Είναι φυσικός φύλακας σε ένα σπίτι και αφοσιώνεται πάρα πολύ στον κύριό του. Είναι είναι πολύ φιλικός, εύθυμος και ήρεμος με τα παιδιά και λατρεύει τα παιχνίδια.
Ο ακούραστος Ντόγκο θα μπορούσε να φτάσει στα 16 του χρόνια και να είναι το ίδιο γερός αρκεί ο ιδιοκτήτης του να του προσφέρει συνεχή φυσική άσκηση.
Ιστορικό της ράτσας
Το Dogo Argentino αναπτύχθηκε το 1920 από τον Δρ Antonio Martinez Nores. Ο στόχος του ήταν να δημιουργήσει ένα σκυλί κυνηγό, φύλακα και σύντροφο της οικογένειας. Προκειμένου να το πετύχει ξεκίνησε διασταυρώσεις με μια φυλή που ονομάζεται σκυλί της Κόρδοβα. Εκτός από το σκυλί της Κόρδοβα, υπήρξε ένα πλήθος άλλων φυλών που συνέβαλαν στην δημιουργία του Dogo Argentino, όπως ο Μεγάλος Δανός, το ισπανικό Mastiff, το μπουλντόγκ, το Bull Terrier, το μπόξερ, ο Ορεινός Πυρηναίων, το Pointer, το Dogue de Bordeaux, και το ιρλανδικό Wolfhound. Το Dogo Argentino εισήχθη για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1970 από τον Δρ Raul Zeballos. Του δόθηκε ως δώρο από τον Δρ Antonio Martinez Nores το 1950, και ο Δρ Zeballos συνέχισε την αναπαραγωγή του Dogo Argentino σύμφωνα με τα πρότυπα του Δρ Antonio Martinez Nores.
Συμβουλές για περιποίηση
Το μαλακό, κοντό τρίχωμα του Dogo Argentino απαιτεί πολύ λίγη περιποίηση και συντήρηση. Αρκεί το τακτικό βούρτσισμα και το μπάνιο όποτε χρειάζεται.
Θέματα σχετικά με την υγεία
Δεν υπάρχει καμία σοβαρή ανησυχία σχετικά με την υγεία του Dogo Argentino. Θα πρέπει μόνο να ελέγχεται για δυσπλασία και κώφωση. Ζει συνήθως 10 έως 12 ετών.
Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Dogo Argentino μπορεί να ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα αρκεί να ασκείται καθημερινά. Χρειάζεται πολλή γυμναστική και παιχνίδι. Απολαμβάνει να τρέχει και να πηγαίνει μεγάλες βόλτες. Θέλει προσοχή να μην εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες γιατί δεν έχει αντοχής το κρύο.Φωτογραφίες Ράτσας

  • Video Ράτσας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...