Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Dogo Argentino-Χαρακτήρας


ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Είναι πάρα πολύ πιστός και αφοσιωμένος στην οικογένειά του και μπορεί να γίνει εξαίρετος φύλακας τόσο για την ιδιοκτησία όσο και για τα άτομα που θεωρεί οικογένειά του. 

Είναι πολύ παιχνιδιάρης σκύλος, γεμάτος ενέργεια και πάθος για τη ζωή. Είναι επίσης ιδιαίτερα τρυφερός και αγαπησιάρης. Ο Ντόγκο Αρτζεντίνο επιζητά την προσοχή των ανθρώπων του και λατρεύει τα χάδια. 

Είναι πολύ καλός με τα παιδιά. Καθώς ενεργητικός και παιχνιδιάρης, μπορεί να παίζει με τις ώρες μαζί τους και είναι πολύ ανεκτικός και υπομονετικός με τα παιδιά όλων των ηλικιών. Βέβαια, όπως σε όλες τις ράτσες σκύλων, χρειάζεται κοινωνικοποίηση και πειθαρχία του σκύλου από πολύ μικρή ηλικία και επιβάλλεται οι γονείς να επιβλέπουν πάντα εν ώρα παιχνιδιού.



Ο Ντόγκο Αρτζεντίνο τα πηγαίνει καλά με άλλους σκύλους. Χρησιμοποιείτο άλλωστε για χρόνια στο κυνήγι μεγάλων ζώων, σε συνεργασία με άλλους σκύλους της αγέλης. Εντούτοις, είναι κτητικός και προστατευτικός με την περιοχή του και  αν δεν κοινωνικοποιηθεί όπως πρέπει από νεαρή ηλικία, μπορεί να επιδείξει επιθετικότητα προς άλλους σκύλους, ιδιαίτερα του ιδίου φύλου. Γενικά, είναι προτιμότερο να είναι το μοναδικό κατοικίδιο στο σπίτι αν οι άλλοι σκύλοι/ κατοικίδια είναι εξίσου κτητικά με αυτό. Αν έχει μεγαλώσει μαζί με άλλους σκύλους, τότε τους θεωρεί μέλος της αγέλης του και πολύ συχνά φαίνεται να τους προστατεύει.

Είναι ήρεμος όταν συναντηθεί με κάποιον άλλο, ξένο σκύλο. Δεν επιδιώκει καβγάδες και είναι ήπιων τόνων, δεν θα διστάσει όμως να επιτεθεί όταν άλλος σκύλος τον προκαλέσει.

Είναι πανέξυπνος και μπορεί να εκπαιδευτεί εύκολα στους βασικούς κανόνες πειθαρχίας.

Μπορεί να συνυπάρξει και με άλλα κατοικίδια όπως γάτες, χάμστερ, πουλιά κ.α., δεδομένου ότι έχει μεγαλώσει μαζί τους.

Καθώς το ένστικτο της προστασίας και της φύλαξης είναι έντονο μέσα του, μπορεί να γίνει επιθετικός με άτομα τα οποία επισκέπτονται το σπίτι σας. Η καχυποψία και η επιφυλακτικότητα προς τους ξένους είναι φυσιολογική σε κάποιο βαθμό, θα πρέπει όμως να τον εκπαιδεύσετε να αποδέχεται τους ανθρώπους που βλέπει ότι θεωρείτε φίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...